Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácz Jenő őszintén vallott a kiégésről: Nem az az ember vagyok, mint egy vagy két éve

default user icon
MME
Rácz Jenő az utóbbi években halmozta a sikereket. A Konyhafőnöknek köszönhetően már nemcsak a szakmájában lett ismert a neve és kedvelt az egyénisége, ráadásul megházasodott és gyermeke is született. Az élete idillinek tűnhet, ám mégsem volt minden tökéletes.

Rácz Jenő és felesége, Rácz-Gyuricza Dóra Instagram-oldalait rengetegen követik, és sokan kíváncsiak arra, hogyan él a sztárséf és kedvese. A fotók és videók alapján tökéletes az életük, és ez részben így is van, ám a bajok őket sem kerülik el. A séfnek ugyanis nemrég kés alá kellett feküdnie a térde miatt.

A műtét jól sikerült, és a sportoláshoz is visszatérhetett a családapa, ám nemcsak ezzel kellett megküzdenie az elmúlt időszakban.

"Az az igazság, hogy elérkeztem egy olyan ponthoz az életemben, amire számítottam is, hogy eljön majd: a túlhajtás miatt úgy éreztem, kiégtem. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, ez az évek során alakult ki. A sport segített visszatalálni önmagamhoz" – mesélte a hot! magazinnak Rácz Jenő.

"Onnan vettem észre, hogy ez a jelenség megjelent az életemben, hogy már a szakmai sikereknek sem tudtam annyira örülni, illetve elkezdett picit csorbulni a főzés szeretete. Amikor pedig belenéztem a tükörbe, azt éreztem, nem az az ember vagyok, mint egy vagy két éve. A legrosszabb pedig, hogy nem volt időm önmagamra."

Mindezek ellenére nem boldogtalan

Rácz Jenő az interjúban elmondta, hogy feleségével és kislányával harmóniában élnek. Annak érdekében, hogy minél több időt tölthessen a szeretteivel, beleírja a naptárjába azokat a napokat, amikor egyáltalán nem foglalkozik a munkával. Ilyenkor csak Dórára és Kamillára összpontosít.

Bővülhet a család

"Szerintem mindenképp jót tenne neki (Kamillának - a szerk.) egy testvér, s talán még nekünk is könnyebb lenne. Jelenleg ugyanis egész nap mi vagyunk az ő »szórakoztatói«. Mérlegelni kell, mert egy gyerek mellett még kivitelezhető az a sok tevékenység, pörgés és munka, amit megszoktunk. Azt érzem, ha most jönne még egy baba, fel kellene adnunk bizonyos dolgokat. Ha viszont még várunk egy-két évet, szerintem fent tudjuk tartani ezt az energiaszintet, és nem megy például az üzleti tevékenységünk rovására, hogy vállalunk még egy gyereket."

"Dórit semmiképpen nem szeretném egyedül hagyni ebben, viszont nekem még kell egy pici idő ahhoz, hogy mindent el tudjak látni. Azt viszont mindenképp látom, hogy minél jobban telik az idő, annál nyitottabbak vagyunk egy második gyerekre" – zárta az interjút Rácz Jenő.

Borítókép: RTL

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss