Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos házi meggyes pite

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Átszitáljuk a lisztet, majd összedolgozzuk a cukorral, a puha vajjal, a sütőporral. 
  2. Mielőtt tovább dolgoznánk a tésztával, legalább 30 percig pihentetjük.
  3. A deszkát meglisztezzük, majd a tésztát egy nagyobb és egy kisebb arányban felosztjuk.
  4. A nagyobb adag tésztát egyforma vastagságúra nyújtjuk. Majd kibéleljük vele a vajas-lisztezett piteformát, és megszurkáljuk villával az alját.
  5. A kimagozott meggyből a cukorral, és a faháéjjal lekvár állagú szószt készítünk, és aztán öntjük a pite közepébe.
  6. A tetejére mehet néhány szem kimagozott nyers meggy, majd a maradék tésztából csíkokat vágunk a derelye szaggatóval. Előmelegített sütőben 170 fokon aranybarnára sütjük.

BARACKLEKVÁROS RÁCSOS SÜTI >>>

Rácsos almás pite >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss