hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos almás minipiték

MME MME
60 perc
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához, egy keverőtálban elmorzsoljuk a lisztet a felkockázott vajjal, valamint a kristály- és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az egész tojást, alaposan összegyúrjuk, és folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe teszük.
  2. A tészta egyharmadát visszatesszük a hűtőbe. A maradékot négyfelé vágjuk, mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk, és egy-egy kivajazott mini piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket levágjuk, az aljukat villával megszurkáljuk, és a 170 fokra előmelegített sütőben 12 percig elősütjük.
  3. A töltelékhez az apróra kockázott almát lábasban  puhára pároljuk a cukorral, a fahéjjal, és a szegfűszeggel. A szegfűszeget kidobjuk ki, az almát szétosztjuk a formákba.
  4. A maradék tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, és késsel keskeny csíkokra vágjuk. Berácsozzuk vele a piték tetejét, és megkenjük a kevés vízzel elkevert tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. és langyosan tálaljuk.

    ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>> 

    MÉG TÖBB PITE >>> 

Ezek is érdekelhetnek