Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácponty IV.

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A haldarabokat bevagdaljuk, és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk. A halszeleteket besózzuk,borsozzuk,meghintjük pirospaprikával.

Egy tepsit vagy tűzálló lapos tálat olívaolajjal kikenünk, az aljára a karikákra vágott főtt burgonyát tesszük, rárakjuk a halszeleteket, beborítjuk karikákra vágott hagymával, zöldpaprikával és paradicsommal, megöntözzük olívaolajjal, megszórjuk oregánóval.

Fóliával letakarjuk, és forró sütőben sütjük. A sütés vége felé a fóliát levesszük. 3 dl tejfölt 1 evőkanál liszttel kikeverünk, és az ételre kenjük.
Készre sütjük.

Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.

Megjegyzés

Két variációs képet küldök. Az egyiken tejföllel meglocsolva sütöttem, a másikon tejföl nélkül, csak tálaláskor locsoltuk meg.

Télen paprika és paradicsom helyett lecsóval is készíthetjük.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek