Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácponty II.

60 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 1 fej vöröshagymát szeletre vágva kevés olajon lepirítunk. Megszórjuk fűszerpaprikával, felengedjük vízzel, beletesszük a halcsontot (esetleg halfejet). Megsózzuk, teszünk bele egy kevés őrölt köményt és 1 gerezd fokhagymát.

A filézett pontyszeleteket beirdaljuk, besózzuk, majd szép pirosra elősütjük. Az alaplevet leszűrjük, és egy tejfölös habarással besűrítjük.
A tepsit kiolajozzuk, és a félig megfőzött, megpucolt burgonyát felkarikázzuk, majd belerétegezzük a tepsibe. Sorba rakunk rajta egy fej karikára vágott vöröshagymát, a TV paprikát és a paradicsomot. Kicsit megsózzuk, majd leöntjük a paprikás mártásunkkal.

A tetejére helyezzük az elősütött pontyszeleteket, majd a kakastaréjra vágott füstölt szalonnát. 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tejföllel locsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss