Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácos csirkecomb velesült burgonyával

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mindkét oldalát megsózzuk.

A burgonyát megtisztítjuk és nyersen karikákra vágjuk, majd megsózzuk, és beleterítjük a tepsibe. Meghintjük szerecsendióval, rákarikázzuk az egyik megtisztított vöröshagymát, erre fektetjük egymás mellé a csirkecombokat. Betakarjuk a megmaradt, felkarikázott hagymával és a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikával, paradicsommal.

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, egy kis serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, és azon forrón, de a tűzről lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát, az olajat és a megtisztított, zúzott fokhagymát.

Ezzel a szafttal lelocsoljuk az ételt, és befedve tesszük az előmelegített sütőbe. Legalább 1 órán keresztül közepes lángon pároljuk, majd a fedőt levéve ropogósra pirítjuk.

Salátával kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss