Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mindkét oldalát megsózzuk.
A burgonyát megtisztítjuk és nyersen karikákra vágjuk, majd megsózzuk, és beleterítjük a tepsibe. Meghintjük szerecsendióval, rákarikázzuk az egyik megtisztított vöröshagymát, erre fektetjük egymás mellé a csirkecombokat. Betakarjuk a megmaradt, felkarikázott hagymával és a megmosott, kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikával, paradicsommal.
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, egy kis serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, és azon forrón, de a tűzről lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát, az olajat és a megtisztított, zúzott fokhagymát.
Ezzel a szafttal lelocsoljuk az ételt, és befedve tesszük az előmelegített sütőbe. Legalább 1 órán keresztül közepes lángon pároljuk, majd a fedőt levéve ropogósra pirítjuk.
Salátával kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre