Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű szilvás pite

60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A liszthez adunk egy csipet sót, majd belemorzsoljuk a vajat. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral.
  2. Amikor kellően felfutott, hozzáadjuk a tojást, és az egészet összekeverjük, majd alaposan összegyúrjuk. 30 percre félretesszük pihenni.
  3. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az egyik felét egy kivajazott tepsibe fektetjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával vagy darált dióval, hogy a szilva sütés közben ne áztassa el. 
  4. Ezután a félbevágott szilvákat sorban ráfektetjük, vágott felükkel lefelé. Megszórjuk a fahéjas cukorral, majd betakarjuk a második lappal.
  5. A tetejét megkenjük egy tojással, majd villával kissé beszúrkáljuk. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Megjegyzés

Más gyümölccsel is kipróbálható. - risper

Ezek is érdekelhetnek

Friss