Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Néha még el is ájul! Íme a nő, aki betegesen retteg a tortáktól

Nap mint nap találkozunk olyan emberekkel, akik valamilyen fóbiával küzdenek: rettegnek a pókoktól, undorodnak a csúszómászóktól vagy halálra rémülnek, ha egy kutya közelít feléjük. Azt azonban nehéz elhinni, hogy valaki egy torta láttán kapjon pánikrohamot. Pedig a brit Rachael Lee-vel pontosan ez történik minden egyes alkalommal.

Nem lehet egyszerű az élete annak a 27 éves bolti eladónak, aki a saját munkahelyén retteg átmenni az édességrészlegen... Rachael Lee ugyanis egy furcsa fóbiában szenved: betegesen fél és irtózik a piskóta alapú tortáktól és édességektől. Ez olyannyira keseríti meg a nő életét, hogy az ájulás kerülgeti, ha valaki tortával kínálja, és inkább visszaforul, ha az útját egy cukrászda vagy egy pékség keresztezi.

Rachaelt gyermekkorában érte a "piskótatrauma", kilenc hónapos volt, amikor megetettek vele egy kis darabot. Borzalmasan rosszul lett tőle, azóta pedig pánikrohamok törnek rá akár egy szelet láttán is. Rohamai olyan súlyosak is lehetnek, hogy néha el is ájul. 

"Ha valaki elsétál mellettem egy szelet tortával, reszketni és sírni kezdek. Szó szerint lefagyok! Ilyenkor képes vagyok akár székeken is átugrálni, csak hogy elmenekülhessek. Rosszul leszek, ha megérzem az illatát, ezért sehova nem teszem be a lábam, ahol ilyeneket sütnek. De nekem már az is kész horrorfilm, ha valakit meglátok vele a tévében " - mesélte Rachael.

A bolti eladó a saját munkahelyén sem képes végigmenni a sütemény- és tortarészlegen, azt a részét messze elkerüli a szupermarketnek, ahol dolgozik. 

Rachaelt mostanra megőrjíti a fóbiája, ezért kétségbeesetten kutat olyan szakemberek után, akik vállalnák a kezelését.

"Nagyon szeretnék segítséget kapni, de ez nem egy normális félelem, ezért azt sem tudom, hol kezdjem - nyilatkozta Lee.

Ezek is érdekelhetnek

Friss