A quinoát egy szűrőben alaposan átmossuk. Feltesszük főni annyi vízzel, ami egy ujjnyira ellepi, majd hozzáadjuk az 1 tk sót és ízlés szerint megborsozzuk. Addig főzzük, amíg az összes levet elfővi, kb. 10- 15 percig.
Amíg a quinoa fő, a megmosott uborkát, paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk. A napraforgómagot egy száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk.
Az olívaolajat, a citromlevelt és a mustárt alaposan összekeverjük, majd hozzáadunk 1/2 teáskanál sót és ízlés szerint borsozzuk.
A quinoát hagyjuk hűlni néhány percig, majd hozzáadjuk a bébispenót leveleket, a felvágott ubrokát, paradicsomot és paprikát. Ráöntjük a mustáros öntetet, összekeverjük a salátát, végül megszórjuk napraforgómaggal.