Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Quiches lorraines (szalonnás tortácskák)

MME MME
1 5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 kis pitetortához:
  • A tésztához:
  • 17,5 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • pici víz
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 2 apróra vágott vöröshagyma
  • 7,5 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1/8 l tej
  • 2 tojás
  • pirospaprika
  • kömény
  • 10 dkg emmentáli sajt
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a megolvasztott vajjal, a csipet sóval, pici vízzel tésztává gyúrjuk. 1 órát hideg helyen pihentetjük.

A töltelékhez a szalonnát apróra kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és aranysárgára dinszteljük.

A tejet, a tojásokat, a fűszereket és az apró kockára vágott sajtot összekeverjük, a hagymás szalonnát hozzáadjuk.

A tésztát elnyújtjuk vékonyra, és kb. 7 cm átmérőjű kis tortákat szaggatunk belőle, kis pitetálakat kibélelünk velük. Villával többször megszurkáljuk. A tölteléket elosztjuk a tortácskákon, és végül snidlinggel megszórjuk.

Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Kissé ropogósnak kell lennie!

Ezek is érdekelhetnek

Friss