Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Quiche Lorraine magyar módra

26 szavazat
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A Quiche Lorraine-hez a kockákra vágott hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk, a tojásokat belegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, legalább fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymákat és a sonkát. Beledobjuk a fokhagymát és a durvára vágott mángoldot. Miután kicsit összeesett, beletesszük a kockákra vágott cukkinit és a sárgarépát. Megfűszerezzük és pár percig pároljuk, majd lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a tej, a tejszín, a tejföl és a tojások keverékét.
  3. A tésztát folpackban kinyújtjuk (így nem kell lisztezni), a piteformába helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket levágjuk. A tészta alját villával megböködjük, beletesszük a tölteléket, és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokon 40 percig sütjük.

 

Ezek is érdekelhetnek