Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Quiche lorraine (alaprecept)

60 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet a hideg vajjal és a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és összegyúrjuk. A kissé lágy tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és a felaprított hagymát, majd egy tálban összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, kivéve a sajttal.
  3. A tésztát a piteforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen (a formán túllógó, felesleges széleit levágjuk).
  4. Az alját megszurkáljuk villával, majd belesimítjuk a tölteléket, és megszórjuk a sajttal. 180 fokon kb. 40 percig, pirulásig sütjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss