Quiche Lorraine (a franciák pizzája)

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • liszt
  • margarin
  • tejföl
  • sütőpor
  • húsos szalonna
  • cukkini
  • hagyma
  • főzőtejszín
  • sajt
  • tojás
  • bors
  • salátakeverék
  • olívaolaj
  • citromlé
  • fűszerkeverék

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet morzsoljuk el a margarinnal, a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgáját. Gyúrjuk össze, és hűtőben pihentessük fél órát.

Nyújtsuk formára. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele a tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Szurkáljuk meg villával, és előmelegített sütőben félig süssük meg.

A feltéthez a hagymát aprítsuk fel, és serpenyőben, olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a szalonnát és a cukkinit. Egy tálban a tojást, a tejszínt, a sót és a borsot keverjük össze.

Simítsuk a félkész tésztára a cukkinis szalonnát, és öntsük rá a tejszínes öntetet. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. 200 fokon süssük kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a villát beleszúrjuk, és már nem lágy.

A salátához az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban, és tegyük be a hűtőbe pár percre.

Megjegyzés

A tésztára tehetünk másféle zöldségeket is. Mindenkinek nagyon ízlett. - Lery94

Ezek is érdekelhetnek

Friss