Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pyttipanna – svéd serpenyős maradékokból

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, apróra kockázzuk. A császárhúst és a marhasültet is kis kockákra vágjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat a vajjal. Hozzáadjuk a burgonyakockákat és a hagymát. Az egészet aranyszínűre pirítjuk, közben néhányszor átkeverjük.
  3. Hozzáforgatjuk a császárhús- és a marhasültkockákat. Kevergetve átpirítjuk az egészet. Sózzuk és borsozzuk.
  4. Közben a maradék felforrósított olajon tükörtojásokat sütünk. A húsos krumplit a tükörtojással tálaljuk, petrezselyemmel díszíthetjük, ecetes cékla illik hozzá.

Megjegyzés

A legtöbb hűtőben talált maradéknak jót tesz, ha egy kevés forró zsiradékon átforgatjuk. A petrezselyem, vagy más friss zöldfűszer szintén jól illik a serpenyőshöz. - Egy adag: 550 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss