Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Putyin miatt sorra fenyegetik a poutine-t felszolgáló éttermeket

default user icon
MME
A kanadaiak egyik tradicionális ételét is utolérte az Ukrajnában tomboló háború. Ennek oka, hogy a guébec-i egytálétel elnevezése kísértetiesen hasonlít Oroszország elnökének, Vlagyimir Putyin nevére. 

Mostantól már ne poutine-ként keressük ezt a barna mártással megcsorgatott sült krumpliból és túróból készült ételt, ugyanis az étel megnevezése jelenleg nem éppen a pozitív benyomást keltő nevek közé tartozik.

A hasonlóság a laikusok számára is feltűnő, így nem csoda, hogy a párizsi és toulouse-i éttermekkel is rendelkező Poutine Ház számtalan sértést és fenyegetést kapott az orosz invázió kezdete után.

 

Nem kell gasztrozseninek lenni ahhoz, hogy megfejtsük; a kettőnek semmi köze egymáshoz! Ám ettől függetlenül rengeteg quebec-i vendéglő egyértelműen kijelentette, hogy ha csak ideiglenesen is, de kihúzzák étlapjukról ezt a nemzeti ételt.

A Le Roy Jucep étterem, amit egyébként a poutine szülőhelyeként azonosítanak, közleményben úgy reagáltak a kialakult helyzetre, hogy az elnevezéstől azonnal megválnak, és ezentúl hasáb-sajt-szószként hivatkozik az ételre.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss