Az olíva bogyót, a fokhagymát felszeleteljük, a koktélparadicsomot pedig negyedeljük. A chilit és a bazsalikomleveleket felaprítjuk.
A spagettit al dentére főzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
Egy nagy serpenyőbe olíva olajat hevítünk, beleszórjuk a chilit, a fokhagymát és a darabokra tépett szerdellafiléket. 2 percig pirítjuk, aztán beledobjuk a koktélparadicsomot és beleöntünk 1 dl-t a tészta főzővizéből, majd 4-5 percig összeforraljuk.
Leszűrjük a tésztát, a forróvízből kb 1 dl-t félreteszünk. A tésztát összeforgatjuk a szósszal, megszórjuk a bazsalikommal, végül nyakonborítjuk a félretett főzővízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál parmezánt reszelünk rá, meglocsoljuk olíva olajjal és bazsalikomlevéllel díszítjük.