hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Püspökkenyér vörös áfonyával és sárgabarackkal

60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot apróra vágjuk (a többi szárított gyümölcsöt nem szükséges). Egy kisebb püspökkenyérformát kikenünk egy kevés margarinnal és meghintjük liszttel.
  2. A tojásfehérjéket habverővel kemény habbá verjük, majd a cukrot hozzáadva tovább verjük. Ha elég kemény, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, majd az aszalt gyümölcsöket, végül az olajat. A formába öntjük, és elsimítjuk.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben (hőlégkeveréssel) 40 perc alatt készre sütjük. Teljesen kihűtjük, és felszeleteljük.

Megjegyzés

A maradék tojásfehérjék felhasználásának az egyik legjobb módja, ha megsütjük ezt a finom sütit. Félidőben nagyon barnult a teteje, ezért a középső rácsról eggyel lejjebb tettem. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss