A tojásokat szétválasztjuk. A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a tojások sárgáját is belekeverjük.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A kétféle lisztet összekeverjük.
A cukros-tojás masszához a lisztet és a kemény habot váltakozva, apránként hozzákeverjük. Végül pedig a töltelék hozzávalóit is belekeverjük a tésztamasszába.
Tésztamasszát belesimítjuk a püspökkenyér sütőformába (én azért nem vajaztam, liszteztem ki, mert teflonos a sütőformám, így nem ragadt bele a tészta).
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük.
Ha megsült és kihűlt, a sütőformából egy tálra kiborítjuk, szeletekre felvágjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.