Elkészítés: A tésztához keverjük össze a puha kókuszzsírt a nyírfacukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és habosítsuk fel. Ezután kanalanként dolgozzuk bele a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet.
A dió 1/3-át daráljuk le, a többit aprítsuk durvára, majd mindkettőt forgassuk a tésztába. A narancs- és a citromhéjat keverjük össze a kétféle megmosott mazsolával, az aszalt gyümölcsökkel, a felaprított étcsokival és a 2 evőkanál liszttel. Végül forgassuk a keveréket a tésztába, és simítsuk kókuszzsírral kikent püspökkenyérformába.
Toljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Ezután vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a süteményt a formában, majd szedjük ki belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk meg a durvára aprított étcsokoládét a kókuszzsírral együtt, és vékony sugárban csorgassuk a süti tetejére. Tegyük a hűtőbe 10-15 percre, hogy a máz megdermedjen. Felszeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!