Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Püspökkenyér (gluténmentes)

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg kókuszzsír + a formához
  • 15 dkg nyírfacukor
  • 4 db tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg + 2 evőkanál gluténmentes liszt
  • 15 dkg dióbél
  • 1/2 narancs lereszelt héja
  • 1/2 citrom lereszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg arany mazsola
  • 5 dkg aszalt gyümölcs ízlés szerint
  • 10 dkg étcsokoládé
  • A mázhoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 teáskanál kókuszzsír

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához keverjük össze a puha kókuszzsírt a nyírfacukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, és habosítsuk fel. Ezután kanalanként dolgozzuk bele a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet.

A dió 1/3-át daráljuk le, a többit aprítsuk durvára, majd mindkettőt forgassuk a tésztába. A narancs- és a citromhéjat keverjük össze a kétféle megmosott mazsolával, az aszalt gyümölcsökkel, a felaprított étcsokival és a 2 evőkanál liszttel. Végül forgassuk a keveréket a tésztába, és simítsuk kókuszzsírral kikent püspökkenyérformába.

Toljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre. Ezután vegyük ki, hagyjuk kissé hűlni a süteményt a formában, majd szedjük ki belőle, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A mázhoz vízgőz fölött olvasszuk meg a durvára aprított étcsokoládét a kókuszzsírral együtt, és vékony sugárban csorgassuk a süti tetejére. Tegyük a hűtőbe 10-15 percre, hogy a máz megdermedjen. Felszeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és styling: László Ágnes, fotó: Tyukodi László, a recept a Fanny konyha magazinban jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss