Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors ebéd fáradt anyukáknak: pupusas leveles tésztából

Ezt az ételt rendkívül egyszerűen elkészítheted, így ha sok az otthoni tennivaló, akkor gyors megoldás ebédre, uzsonnára, vagy akár vacsorára is. Ha ez nem lenne elég érv, akkor jó, ha tudod: a tészta ellenére könnyű és laktató fogást mutat be bloggerünk!

Alig pár éve, hogy megismerkedtem a pupusas nevű ételellel. Aki már ismeri, azt tudja, hogy ez maga a csoda. Egyszerű, de közben csodálatos étel, ami bármelyik napszakban jó választás lehet. Háromszor vagy négyszer álltam neki ennek a receptnek, mindig újítgattam valamit a tészta méretén, formáján, hogy egyszerűsítsem a dolgokat, de valahogy sosem lett tökéletes. Nyilván benne van, hogy minden ilyen töltött fogást roskadásig szeretnék pakolni, amiből aztán a végén káosz lesz, mert kiömlik a töltelék. No így jártam állandóan a pupusassal is, ami miatt el is ment a kedvem tőle.

Próbáld ki! 

Nem merem azt állítani, hogy ez a leveles tésztás verzió akárcsak a közelébe is ér az eredetinek, de egy hamis élménnyel felér. :) Szóval ajánlom azoknak is, akik imádják a pupusast és azoknak is, akik azt se tudják, miről beszélek, de szeretnének egy gyors ebédet elkészíteni!


Hozzávalók (4 személyre):
5 dkg sonka
1-2 ág petrezselyem
1 db kápiapaprika
1 csokor újhagyma
15 dkg tejszínes sajtkrém

fehér bors
27 dkg konyhakész leveles tészta
1 db tojássárgája
75 g natúr joghurt
2 ek tej
4-5 ek majonéz
3 ek ketchup
10 dkg salátakeverék

Elkészítése:

1. Száraz serpenyőben süssük ropogósra a felkockázott sonkát, majd szedjük ki, és keverjük össze a finomra vágott petrezselyemmel, a kimagozott, felkockázott paprikával, a megtisztított, vékonyan felkarikázott újhagymával, továbbá a sajtkrémmel. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg a keveréket.

2. Tekerjük ki a tésztát, és vágjuk fel 8 db 9 x 9 cm-es négyzetre. Kanalazzuk azok közepére a sajtkrémes keveréket.

3. Hajtsuk a tésztanégyzeteket háromszög alakúra, majd villával nyomkodjuk össze a széleket.

4. A tojássárgáját keverjük simára 3 ek vízzel, és kenjük meg vele a tésztaháromszögek tetejét. Rendezzük el mindet sütőpapírral bélelt tepsiben, és süssük aranyszínűre 200 fokon 13-15 perc alatt.

5. Közben keverjük simára a joghurtot, a tejet, a majonézt, a ketchupot, továbbá egy kevés sót és borsot. Az így kapott mártogatóst külön kínáljuk a salátával körített tésztaháromszögek mellé.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 560 kcal

A recept a Fanny konyha 2016/4. számában jelent meg!

Ezek is érdekelhetnek

Friss