Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

15 finomság pünkösdre a báránysülttől a túró batyuig

default user icon
Húsvétkor sonkát, kalácsot, karácsonykor töltött káposztát, bejglit eszünk, de mi kerül az asztalra Pünkösdkor? Talán nem is gondolnád, hogy ennek a keresztény ünnepnek is vannak hagyományos ételei, mint a bárány, a birka, a csirke és az édes tésztából készült sütemények.

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. Ehhez a naphoz is sok népszokás kötődik, ilyenkor választják meg például a pünkösdi királyt, királylányt. Pünkösdkor még a legszegényebbek is húst ettek. Bárányt, birkát vágtak, de gyakran került rántott hús, csirke és sült liba is az asztalra.

BIRKAPÖRKÖLT FŐTT KRUMPLIVAL >>>

KÖRMÖS BIRKAPÖRKÖLT BOGRÁCSBAN >>> 

BÁRÁNYSÜLT >>>

BÁRÁNYFARTŐ SÖRMÁRTÁSSAL, BURGONYAGRATINNAL >>>

BÁRÁNYBORDA FŰSZERESEN >>> 

MAKÓI RÁNTOTT CSIRKEMELL HAGYMÁS TARTÁRMÁRTÁSSAL >>>

RÁNTOTT PULYKAMELL KRUMPLISALÁTÁVAL >>>

PULYKABRASSÓI ZÖLDBORSÓVAL >>>

SÜLT LIBACOMB ASZALT SZILVÁS PÁROLT KÁPOSZTÁVAL>>>

Az édes, minél több tojással készült gyúrt tészta sem hiányozhatott az asztalról. 

HÁZI TÚRÓS BATYU >>>

MÁKOS BUKTA >>>

PUDINGOS ÖKÖRSZEM >>>

LEKVÁROS BUKTA >>>

KELT RÉTES >>>

KAPROS-TÚRÓS LEPÉNY >>>

ÉTELEK PÜNKÖSDRE >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss