Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megint bezárnak a boltok vasárnap: sem a Lidlben, sem a Pennyben nem tudsz majd vásárolni

Ezen a hétvégén vasárnap senki se próbáljon boltba menni, ugyanis zárt ajtók fogadják majd. Az élelmiszerboltok nem nyitnak ki sem a hét utolsó napján, sem pedig az azt követő hétfőn.

Visszatér a vasárnapi boltzár, bár csak rövid időre, ugyanis május 19-én, vasárnap egyik bolt sem nyit majd ki Magyarországon. Az ok egyszerű, ugyanis május 19-én kezdődik pünkösd, a karácsony és a húsvét melletti harmadik legfontosabb keresztény ünnep. A pünkösd 2024-ben május 19-20-ra esik és mindkét nap munkaszüneti nap, így az élelmiszerboltok is zárva tartanak majd. Ez azt jelenti, hogy ezúttal a kereskedelmi dolgozók is kiélvezhetik a hosszú hétvégét!

Mi lesz zárva pünkösdkor?

A pünkösdi hosszú hétvégén egyedül szombaton lesznek nyitva a boltok, utána sem május 19-én, vasárnap, sem pedig május 20-án, hétfőn nem lehet majd vásárolni. Pünkösdkor zárva lesz a legtöbb üzletlánc, így az Aldi, a Lidl, a Tesco, az Auchan, a Spar, a Penny, a CBA és a Príma, a Coop és a Reál sem lesz nyitva két napon keresztül.

Az élelmiszerboltok május 18-án, szombaton a szokott nyitvatartás szerint várják a vásárlókat, de a kétnapos boltzár miatt a megszokottnál jóval nagyobb tömegre kell számítani a boltokban. Az üzletek május 21-én keddtől ismét a szokott rend szerint lesznek nyitva.

Mi lesz nyitva 2024-ben pünkösdkor?

  • A non-stop nyitva tartó éjjel-nappali üzletek május 19-20-án is nyitva lesznek.
  • A benzinkúton és a benzinkúton működő boltokban is lehet majd élelmiszert vásárolni az ünnepnapon.
  • Továbbá nyitva lesznek még azok a trafikok, amelyek családi tulajdonban működnek, a virágboltok, valamint az újságosok is. Továbbá a településeken, vagy azok vonzáskörzetében ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak is.

Mi legyen a pünkösdi ebéd?

FÁCÁNLEVES >>>

KEFIRES-BURGONYÁS LÁNGOS >>>

KATA SZELET >>>

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss