Elkészítés: 2 piskótalapot sütünk, egyiket tortaformában, a másikat gáztepsiben. A tortalapot 3 részre vágjuk, a középső lapot és a tepsis piskótát 2x2 cm-es kockákra szeljük. Az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformába, megkenjük barackízzel.
A felkockázott piskótát 1 edénybe tesszük, meglocsoljuk 1 dl rummal (de lehet több is). 60dkg cukrot 1,5 dl vízzel felforralunk, és a piskótatörmelékre öntjük úgy, hogy minden részét egyenlően átitassa, majd kandírozott narancshéjat szelünk bele, és kézzel összekeverjükA lekvárral megkent lapra halmozzuk.
Eligazgatjuk, a másik lapot is megkenjük barackízzel, és ráfordítjuk a töltelékünkre. Megnyomkodjuk, 3-4 kg-os nehezéket teszünk rá, és préseljük 3 órát. Fondánnal bevonhatjuk, hűtőbe rakjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre