Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puncstorta III.

MME MME
4/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A vizespiskótához:
  • 6 tojás
  • 6 kanál víz
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 sütőpor
  • Valamint:
  • baracklekvár
  • 1 dl rum
  • 60 dkg cukor
  • kandírozott narancshéj

Elkészítés

Elkészítés: 2 piskótalapot sütünk, egyiket tortaformában, a másikat gáztepsiben. A tortalapot 3 részre vágjuk, a középső lapot és a tepsis piskótát  2x2 cm-es kockákra szeljük. Az alsó lapot visszahelyezzük a tortaformába, megkenjük barackízzel.

A felkockázott piskótát 1 edénybe tesszük, meglocsoljuk 1 dl rummal (de lehet több is). 60dkg cukrot 1,5 dl vízzel felforralunk, és a piskótatörmelékre öntjük úgy, hogy minden részét egyenlően átitassa, majd kandírozott narancshéjat szelünk bele, és kézzel összekeverjükA lekvárral megkent lapra halmozzuk.

Eligazgatjuk, a másik lapot is megkenjük barackízzel, és ráfordítjuk a töltelékünkre. Megnyomkodjuk, 3-4 kg-os nehezéket teszünk rá, és préseljük 3 órát. Fondánnal  bevonhatjuk, hűtőbe rakjuk.

Megjegyzés

Nagymamám receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek