Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puncstorta

90 perc
rafinált
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • Piskótaalap:
  • 5 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (20 g)
  • 0,5 dl olaj
  • 1-1,2 dl víz
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • + baracklekvár a lapok megkenésére
  • Töltelék:
  • 5 db tojás
  • 5 ek liszt
  • 5 ek cukor
  • 1-2 csipet rózsaszín ételfesték
  • 10 dkg margarin
  • 5 ek porcukor
  • 0,5-1 dl szörp (málna/meggy/eper)
  • 1-1,5 dl víz
  • 1 kis üveg puncs aroma (20 ml)
  • 1 kis üveg rum aroma (20 ml)
  • 2-3 ek baracklekvár
  • Krém (a bevonáshoz és díszítéshez):
  • 1 csomag pudingpor (40 g)
  • 2 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 2-3 ek porcukor
  • Cukormáz:
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kk rum vagy puncs aroma
  • 1 kk szörp + 1 kk forró víz
  • 1 kk olaj
  • 1 csipet rózsaszín ételfesték

Elkészítés

  1. A tojásokból, lisztből, sütőporból, cukorból, olajból és vízből piskóta tésztát keverünk és 170 °C-on 20 perc alatt kétfelé osztva megsütjük (tortaformában). Kétfelé osztva sütjük. Mikor még langyos a tészta megkenjük mindkettő egyik felét barack lekvárral. A középső rózsaszín részhez tojásokból, lisztből, cukorból és ételfestékből szintén piskóta tésztát keverünk és 170°C-on 20 perc alatt megsütjük (ezt csak simán tepsibe öntjük, aztán mikor még langyos széttördeljük kézzel egy nagyobb tálba). A szétmorzsolt tésztához adunk olvasztott margarint, baracklekvárt, porcukrot, egy kis üveg puncs aromát vagy rum aromát, aztán a szörpöt, amelyet vizzel hígítunk. Az egész tésztának elég nedves állagúnak kell lennie, amelyet könnyen lehet formázni és felvinni az alapra. A krémhez a margarint a pocrukorral habosra keverünk, majd hozzáadjuk a tejben a cukorral megfőzött pudingot és egy fél órára a hűtőbe rakjuk pihenni. Bevonjuk vele a torta külsejét. A cukormázhoz a porcukrot az egy csipet ételfestéket összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat és mixerrel keverjük míg homogén, fényes cukormázat nem kapunk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss