Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puncsos roló

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  2. A tojássárgáját a cukor 1/3-ával és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  3. A tojásfehérjét a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot az átszitált liszttel a tojásos keverékhez adjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elkenjük, és 15 percig sütjük.
  5. Ha elkészült, lehúzzuk a sütőpapírt egy lisztezett deszkára, majd megfordítjuk a papírt, és feltekerjük a piskótát. Azután kitekerjük, levágjuk a széleit, méretre vágjuk.
  6. A maradék piskótát (kb. 30 dkg) félretesszük. A lapot megkenjük baracklekvárral, majd az apróra vágott piskótából és a többi hozzávalóból összegyúrunk egy rumos-kakaós rudat.
  7. A masszát a piskótára helyezzük, és feltekerjük, majd összeillesztjük a széleit, hogy összefogja az egészet, és egy formás töltött henger legyen belőle.
  8. A bevonathoz a citromlevet összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrű bevonatot kapjunk. Forró vízfürdő felett állandóan kevergetve addig melegítjük, míg sűrű mázat kapunk, amivel bekenjük a piskóta külső felét.
  9. Hagyjuk teljesen kihűlni, és ezután felvágjuk egy forró vízbe mártott éles késsel.(Én kettőt sütöttem, a másik rúdnál a mázat rózsaszínre festettem.) 

 

Ezek is érdekelhetnek