hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puncsos-kakaós linzer

60 perc
egyszerű
megfizethető
18 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 12,5 dkg margarin
  • 12,5 dkg porcukor
  • 22,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg holland kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor (hidegen keverhető)
  • 1 ek rum
  • 4 ek tejszín

Elkészítés

  1. A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, a szódabikarbónával, a sütőporral és a sóval, majd a masszához adjuk és tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy keményedik is a tésztánk.
  3. A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a folyékony tejszínt. A kekszeket megtöltjük a krémmel.

FAHÉJAS LINZER ÉS ISLER (GLUTÉNMENTES, CUKORMENTES) >>> 

DIÓHABOS LEKVÁROS LINZER>>> 

BARCKLEKVÁROS LINZERKARIKA>>> 

 

 

Megjegyzés

Szuperfinom, omlós lett és mutatós is. Ajánlom az elkészítését - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss