hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puncskrémes-szilvás kocka

85 perc
mester
átlagos
5 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A puncskrémes-szilvás kocka elkészítéséhez a sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 20×30 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
  2. A szilvát kimagozzuk, félbe vagy negyedekbe vágjuk és a vágott felével felfelé lerakjuk a tepsibe, majd megszórjuk fahéjjal.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a sóval habot verünk. A sárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és hozzászitáljuk a sütőporral vegyített lisztet. Ezután hozzáforgatjuk a tojáshabot is.
  4. A massza felét a szilvára simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport, majd a sárga tésztára simítjuk. Egy villával kissé megcsíkozzuk, hogy márványos legyen és kb. 40 percig, tűpróbáig sütjük.
  5. Közben elkészítjük a krémet és a szilvapürét. A puncspudingot megfőzzük a tejben, majd folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd tovább keverve hozzáadjuk a rumot és a pudingot.
  6. A püréhez a kimagozott szilvát kisebb darabokra vágjuk és a cukorral együtt puhára főzzük, majd egy botmixerrel pürésítjük, és egy szitán átszűrjük. Visszatesszük a tűzre és sűrű lekvár állagúra főzzük, ezután egy kislyukú habzsákba töltjük.
  7. Ha a sütemény megsült, rácsra borítjuk, kihűtjük és a szilvás felére rákenjük a krémet, majd a szilvapürével díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss