Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk: a tojásfehérjéket a cukorral és a reszelt citromhéjjal kemény habbá verem, hozzáadom a tojássárgákat, azzal is jól kikeverem. A lisztet összekeverem a sütőporral, és gyengéden a tojásos masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és megsütöm.
Az őzgerincformát fóliával kibélelem.
A megsült, kihűlt piskótát hosszában félbevágom, kibélelem az őzgerincformát az egyik lappal. A leeső részeket feldarabolom. A másik fele lapból vágtam egy darabot, ami az őzgerinc talpa lesz.
A többi megmaradt piskótadarabokat a babapiskótával összetördelem, a tejjel, a rummal és a kávéval meglocsolom. A margarint a cukorral és a tojással habosra keverem, hozzáadom a piskótát, a lekvárt, a mazsolát és a diót.
Az őzgerincben várakozó piskótát vékonyan lekvárral lekenem, a tölteléket egyenletesen beleteszem. Az őzgerinc fedőlapját is vékonyan lekenem lekvárral, és a tölteléket befedem.
Súllyal lenyomatom (húsvágódeszkámat tettem rá) 1-2 órán át. Utána tálcára borítom, a fóliát eltávolítom.
A mázhoz egy lábasban vizet forralok, egy tálba teszem a margarint, a porcukrot és a tejet, és a vízgőz felett keverőgéppel jó habosra keverem, majd beleöntöm a puncsos pudingport, és addig keverem, míg jó sűrű nem lesz.
Az őzgerincet vékonyan lekenem baracklekvárral, majd a mázat rákenem, egy keveset vettem el belőle, ehhez tettem egy kis meggyszörpöt, hogy sötétebb legyen. Tortanyomóba töltöttem, és a sütit ezzel díszítettem, színes cukorral megszórtam.
Betesszük a hűtőbe, az ízek jól érjenek össze, és másnap szeleteljük.