Kettő darab piskótát sütünk 20x25 ös téglalap alakú tepsibe.
Piskóta elkészítése: Előmelegítjük a sütőt 160 fokra állítjuk. 6 db tojást ketté választunk , a fehérjéhez adunk 120 g cukrot. A fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük. A sárgákat kézi habverővel kicsit felverjük. Innen már csak spatulával dolgozunk tovább. A sárgáját spatulával óvatosan hozzákeverjük a fehérjéhez.Mikor márványos színű kettő részletben beleszitáljuk a lisztet és óvatosan spatulával középről indulva kifelé keverjük , így egy csomómentes tésztánk lesz. Kivajazott, sütőpapírral bélelt 20x25-ös tepsibe tesszük a tésztát , és alsó-felső sütésen 30-40 percig készre sütjük. Mikor megsült, hagyjuk kihűlni egy enyhén lisztezett felületen, fejjel lefelé fordítva.
Sütünk egy újabb piskótát, ez lesz a töltelék alapja. A fent leírtak és arányok alapján.
Miután kihűltek a piskóták, az egyiket felkockázzuk és hozzáadjuk a lekvárt, a sütő likőrt, a kakaóport és a porcukrot. Ezt kézzel összedolgozzuk. A másik kihűlt piskótát ketté vágjuk és az alsó lapot megkenjük barack lekvárral. Ezután ráhelyezzük a tölteléket és eligazgatjuk . Erre ráhelyezzük a másik piskóta lapot . A mázhoz a porcukrot, a színezékkel és vízzel elkeverjük csomómentesre. Ezt ráöntjük a süti tetejére és szépen egyenesre eligazgatjuk. Hűtőbe tesszük fél órára , hogy összeérjenek az ízek és a cukor is dermedjen kicsit. Jobb lenne ha egy éjszakát tudna állni, de nálunk ilyen még nem volt! Így is testőrként állok a hűtő előtt , hogy férjem legalább fél óráig hagyja békén a sütit. Szóval nálunk minden sütés egy élménnyel és drámával bővül.