Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykával töltött sajtos gomba paradicsommártással

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombák szárait kitörjük. A kalapojat sóval, borssal fűszerezzük, és egy vajjal kikent tepsibe, üregükkel felfelé egymás mellé fektetjük őket.
  2. A darált pulykacombot és füstölt szalonnát összekeverjük a darabokra aprított szárakkal. Sóval, borssal, kakukkfűvel, finomra aprított petrezselyemmel és a fokhagymakrémmel ízesítjük. Végük összedolgozzuk a tojással. 
  3. A masszát 12 egyforma kis gombócra osztjuk, és megtöltjük vele a gombákat. A tetejükre reszelt sajtot szórunk, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
  4. A mártáshoz felforrósítjuk a vajat, majd a felaprított vöröshagymát üvegesre pirítjuk benne. A felkockázott paradicsomot a levével együtt beletesszük, és felforraljuk. Sóval, borssal, finomra aprított bazsalikommal és metélőhagymával fűszerezzük. (Ha túl savanykás, 1 kiskanál cukorral tompíthatunk az ízén.)
  5. Tálaláskor a gombákat tányérra szedjük, és körbelocsoljuk a forró mártással. Friss péksüteménnyel kínáljuk.

Megjegyzés

Karácsonyra ünnepi ebédnek kiváló, mindenkinek szeretettel ajánlom. - surmari

Ezek is érdekelhetnek

Friss