Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykatöltelék Marilyn Monroe módra

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
12 adag

Elkészítés

  1. A félbevágott kenyeret bő hideg vízben áztatjuk kb. 15 percig. Ezután leöntjük róla a vizet, és szétnyomkodjuk.
  2. A megtisztított belsőséget sós vízben főzzük 5-10 percig, majd leszűrjük és kávészem nagyságú darabokra vagdaljuk.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük a darált húst. Közepes tűzön, időnként megkeverve morzsalékosra pirítjuk. A rögök ne legyenek nagyobbak, mint egy pisztáciamag.
  4. Egy nagy tálban kézzel összekeverjük a szétnyomkodott kenyeret, a májat, a darált húst, az angolzellert, a hagymát, a petrezselymet, a tojást, a mazsolát, a parmezánt, valamint a diót, fenyőmagot és gesztenyét. A rozmaringot, az oregánót, a kakukkfüvet, a szétmorzsolt babérlevelet és a szárnyas fűszerkeveréket elvegyítjük a sóval és a borssal, majd kézzel a húsos masszába dolgozzuk. Megkóstoljuk, és szükség esetén megsózzuk. Felhasználásig lefedve tároljuk a hűtőben.

Megjegyzés

Az összetett és munkaigényes receptet Marilyn Monroe kézírásos feljegyzése alapján közölte a The New York Times, miután gasztronómus szakértője kipróbálta azt a valóságban.

Az így kapott kb. 20 csészényi mennyiség elegendő egy nagy pulyka, vagy 2-3 liba, vagy 8 csirke megtöltéséhez.

A felét külön megsütheted köretnek. Halmozd a masszát egy kb. 23 cm-es formába, simítsd el a tetejét, és süsd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát, amíg a teteje kissé barnásra pirul. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss