Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykaszárnyak káposztával, ahogy Anyukám szereti

MME MME
3.5/5
120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pulykaszárnyakról törlőkendővel leitatom a nedvességet.
A sót és a pulykahús fűszerkeveréket összekeverem. Utána bedörzsölöm a pulykaszárnyakat, beteszem őket a tepsibe (jobb akkora tepsit választani, amibe pont elférnek). Mindegyikre teszek egy szelet margarint. Nem rá (mert lejönnek a fűszerek), hanem alá öntök fél üveg sört, majd letakarom. Berakom a sütőbe (villanysütőnél kb. 180-190 fok) és hagyom párolodni. Kb. 1 óra elteltével leveszem a fóliát, és jól megpírítom mindkét oldalát. Kb. 2 és fél óra alatt van kész.
A hagymát vékony szeletekre összevágom, kinyomkodom a savanyúkáposztát. Olajon megdinszetelem a hagymát egy kicsit, ráteszem a káposztát és jól összekeverem. Megszóróm ízlés szerint cukorral, majd vigyázok rá, hogy oda ne kapjon. A krumplit megpucolom, négybe vágom, egy kicsit előfőzöm, kb. félkemény állapotra. Leszűrőm, beteszem egy kisebb tepsibe. Margarinszeleteket teszek rá, és hagyom pirulni kb. 180 fokon, meg is kell forgatni óvatossan lapáttal. Mikor kiveszem, petrezselymet szórók rá.

Megjegyzés

Az egyik kedvenc vasárnapi ebédünk! Remélem, nem okoz csalódást senkinek. Jó étvágyat kívánok hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss