Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stefánia fasírtgolyók vajbabbal

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A stefániához:
  • 40 dkg Gallicoop darált hús
  • 6 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1/2 tk só
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • A körethez:
  • 50 dkg vajbab
  • 1/2 db citrom leve

Elkészítés

  1. A darálthúst összekeverjük a felaprított hagymával, fokhagymával, pirospaprikával, sóval, borssal.
  2. A tojást keményre főzzük. Amikor kihűlt, megpucoljuk, és a tojások köré a húsból gombócot formázunk.
  3. Kiolajozott tepsire tesszük a húsgolyókat, és 180 fokos sütőben megsütjük.
  4. A vajbabot gőzpárolóban megpároljuk, sózzuk, olajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss