Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pásztorpite pulykával

65 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágju, és annyi sós vízben, amennyi ellepi puhára főzzük.
  2. Egy mélyebb serpenyőben, a forró olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott lila- és fokhagymát. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a húslevest és a sűrített paradicsomot, és közepes lángon puhára főzzük.
  3. Beleszórjuk az apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és jól elkeverjük. A végén a zöldborsót is hozzáadjuk, és még 5 percig főzzük.A megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, áttörjük krumplinyomóval, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.
  4. Egy mély, hőálló tálba beleöntjük a húsos ragut, rákanalazzuk a krumplipürét, és a tetejét villával megcsíkozzuk. 175 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss