Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykás-curry-s mini rétesek

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A forró olajon a megtisztított és apróra vágott salotta hagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az 1x1 centis kockákra darabolt pulykamellfilét, és fehéredésig sütjük. Ezután megszórjuk a curry fűszerkeverékkel, sózzuk, 1/3-ig felöntjük vízzel, és közepes tűzön kb. 15-20 perc alatt megpároljuk, hogy sűrű-krémes szaftja legyen.

Ha elkészült, a 8 réteslapot 4 egyenlő részre, négyzetre vágjuk, majd 2-2 lapot egymásra teszünk, közepére halmozunk 1-1 kiskanál hústölteléket, a két szélét középre behajtjuk és szorosan felcsavarjuk. Végül a hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a tojással elkevert olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Ha elkészült, forrón tálaljuk, simára kevert tejfölt kínálunk hozzá.

Megjegyzés

Aki nem szereti az intenzív curry fűszert, ízesítheti a pulykahúst 2 gerezd zúzott fokhagymával, 2 szál aprított kakukkfűvel, 1 szál rozmaringgal és 1 szál bazsalikommal is. Kihűtve, hidegen is kínálhatjuk.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás
- MME

Ezek is érdekelhetnek