Elkészítés: A forró olajon a megtisztított és apróra vágott salotta hagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az 1x1 centis kockákra darabolt pulykamellfilét, és fehéredésig sütjük. Ezután megszórjuk a curry fűszerkeverékkel, sózzuk, 1/3-ig felöntjük vízzel, és közepes tűzön kb. 15-20 perc alatt megpároljuk, hogy sűrű-krémes szaftja legyen.
Ha elkészült, a 8 réteslapot 4 egyenlő részre, négyzetre vágjuk, majd 2-2 lapot egymásra teszünk, közepére halmozunk 1-1 kiskanál hústölteléket, a két szélét középre behajtjuk és szorosan felcsavarjuk. Végül a hajtással lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a tojással elkevert olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
Ha elkészült, forrón tálaljuk, simára kevert tejfölt kínálunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre