Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykarolád gesztenyével, aszalt paradicsommal és aszalt szilvával töltve

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,3 kg pulykamell
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 2 tojás
  • kevés zsemlemorzsa
  • bors
  • majoránna
  • 3 dl fehérbor
  • 8-10 db aszalt paradicsom
  • 13-15 db aszalt szilva
  • olívaolaj
  • A körethez:
  • 20 dkg zöld ceruzabab
  • 20 dkg kínai zöldségkeverék
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • rozmaring
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellről levagdosom az apró széleket, és 1,5 cm vastagságban a hosszabbik felénél végigvágva és kinyitva egy nagyobb szeletet kapok. Erre alul-felül fóliát rakok, és húsklopfolóval egyenletes vastagságúra verem, besózom.

A töltelékhez a gesztenyemasszát eldolgozom a tojásokkal, a fűszerekkel és 0,5 dl borral. Jól megsózom, az állaga elég sűrű legyen, semmiképpen ne legyen híg, ha szükséges, egy kis zsemlemorzsát adunk hozzá.

A kiterített húsra kenem a masszát úgy, mint a bejglinél, a széleit kihagyom. A közepére teszem sorban az aszalványokat, szorosan egy-egy sorba, hogy minden szeletbe jusson majd, ha felvágjuk.

Összetekerem, mint egy roládot, és jó szorosan dupla alufóliába tekerem, a végeit lezárom.

Egy magas oldalú tepsibe 1 deci olajat és a maradék 2,5 dl bort beleöntöm, beleteszem a húst, az egészet alufóliával beborítom, és 200 fokon 1 órát sütöm, majd visszaveszem a hőmérsékletet 140 fokra, és további 1,5 órát sütöm.

Ezután kiveszem a tepsit, leszedem a takarófóliát, majd a roládon lévő alufóliát hosszában végigvágom, kinyitom, de óvatosan, és visszateszem egy pici pirulás erejéig, ez kb. 10 perc 200 fokon, ha van infránk és légkeverésünk, akkor úgy.

Kiveszem a tepsit, és 10 percig pihentetem, hűlni hagyom a húst, majd az egész alufólia maradékot eltávolítom, egy nagyobb lapra kiemelem, és éles késsel felszeletelem.

A zöldköretet az olívaolajon megpirítom, majd fűszerezem, és fedő alatt pár percig párolom.

Ezek is érdekelhetnek