Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykanyárs kumquattal és zöldség-spagettivel

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • 12 db kumquat (törpemandarin)
  • durvára tört színes bors
  • 1/2 dl olívaolaj
  • A zöldség-spagettihez:
  • 2 szál sárgarépa
  • 50 dkg sütőtök
  • 1 kicsi cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 4 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

Elkészítés: A megmosott, leszárított pulykamellet éles késsel 2x2 centis kockákra vágjuk, a kumquatot felkarikázzuk. A pulykamellkockákat a gyümölccsel váltakozva bambusznyársakra húzzuk, sóval, durvára tört színes borssal ízesítjük és meglocsoljuk az olívaolajjal. Ezután forró serpenyőben a saját olajával minden oldalukat kb. 15 perc alatt pirosra sütjük.

A megtisztított sárgarépát, sütőtököt, megmosott cukkinit, kaliforniai paprikát éles késsel, hosszú vékony csíkokra metéljük. Az előkészített zöldség-spagettit a forró vajra szórjuk, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és közepes tűzön, rázogatva, kb. 6-8 perc alatt roppanósra pirítjuk.

Tálaláskor a zöldség-spagettit tányérra halmozzuk és melléfektetjük a kumquatos nyársakat. Forrón kínáljuk.

Megjegyzés

A zöldség-spagettit éles kés helyett, csíkhámozóval vagy vékony csíkokat vágó *mandolinnal* is elkészíthetjük. Fontos hogy a zöldségeket ne pirítsuk-pároljuk puhára.

Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss