Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamellfilé gombás szószban

MME MME
4.4/5
75 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kisebb darabokra aprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A húst megmossuk, kettévágjuk, és bedörzsöljük ételízesítővel.
Elkészítés: A tojássárgáját felverjük a tejjel, a szezámmagot tálra szórjuk. A húsokat egymás után megforgatjuk előbb a tojásban majd a szezámmagban, és alaposan rányomkodjuk a magokat. Felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát kb. 5-5 percig sütjük benne. Kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a szalonnakockákat, hozzáadjuk a hagymát és a gombát, és kb. 5 percig pároljuk. Ráöntünk 2 dl vizet, a fehérbort és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük a tejszínt, és besűrítjük az ételsűrítővel. Krumplipürét és párolt brokkolit kínáljunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss