Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamellcsíkok barackos-mogyorós szósszal

MME MME
4/5
mester
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, kb. 1 cm széles, hosszú csíkokra vágjuk. Hullámosan hurkapálcára szúrjuk. Az olajat összekeverjük az ételízesítővel, a húsra kenjük, és a hűtőben kb. 1 órát pácoljuk.

Elkészítés: Barackos szósz: A barackot lecsepegtetjük, és villával összetörjük, vagy összeturmixoljuk. Elkeverjük a gyömbérrel, a fahéjjal és a salsa szósszal. Mogyorós szósz: A mogyorót apróra vágjuk. A salsa szószt megmelegítjük, belekeverjük a mogyorót. A nyársra húzott húsokat a grillrácsra fektetjük, és többször megforgatva ropogósra sütjük. A mártásokkal együtt azonnal kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 626 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss