Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell Wellington módra

MME MME
3/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg pulykamell (hosszúkás alakú)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 1 csomag leveles vajas tészta (50 dkg)
  • 1 tojás
  • olaj
  • liszt
  • A gombapéphez:
  • 40 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 tojás
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A rostokkal párhuzamosan haladva megspékeljük a pulykamellet a füstölt szalonnával és a fokhagymával. Jól megsózzuk az egészet, és a baconnal körbetekerjük. (Ha csak másnap sütjük, akkor tegyük be egy éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.) Egy kis tepsibe olajat öntünk, és lefedve kb. 1 órán át sütjük. Közben forgathatjuk, locsolgathatjuk. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki! Ha kész, kicsit kivesszük hűlni.

A gombapéphez lereszeljük (daráljuk, finomra vágjuk) a gombát és a vöröshagymát. Az olajat a tepsiből egy serpenyőbe öntjük, és megpirítjuk benne az előzőeket. Ha a leve elfőtt, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsomot és a zsemlemorzsát. Fűszerezzük a fűszernövényekkel, és belekeverjük a tojást is. Kocsonyásodásig sütjük. A tésztát kinyújtjuk. (Levághatunk a széléből derelyeszaggatóval néhány csíkot a díszítéshez.) A pulykamellet körbetapasztjuk a gombapéppel, a tészta közepére helyezzük, megkenjük tojással, és szorosan ráhajtjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy az oldala kerüljön alulra. A maradék tojással bekenjük, villával a tészta felületét megszurkáljuk. Kb. fél óra alatt szép pirosra sütjük. Kis pihentetés után szeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss