A sörbundás pulykamell elkészítéséhez a pulykamellet felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk. A tojást a liszttel, a szódával és a sörrel simára keverjük, hogy jó sűrű tésztát kapjunk. Az olajat közepes hőfokra melegítjük egy serpenyőben, és lassú tűzön a bundában megmártott hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A tökfőzelék elkészítéséhez a hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk.
A lisztet simára keverjük a tejföllel, és a tökhöz adjuk. Összeforraljuk, sóval ízesítjük, végül belekeverjük a felaprított kakukkfüvet. A bundás pulykamellel tálaljuk.