Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell-filé fűszeres gombabundában

MME MME
4.4/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a pulykamellet vékony szeletekre vágom. Megsózom és 10 percig állni hagyom. Közben a gombát megtisztítom, apróra vagdalom, majd az olajon, fedő alatt, sóval, borssal, saját levében puhára párolom, végül zsírjára sütöm. Kihűtöm. Közben a habosra felvert tojást, tejet, lisztet és a finomra vágott petrezselyemzöldet simára keverem, majd hozzáadom a pirított gombát és ízlés szerint megsózom. Palacsinta sűrűségű tésztát készítek. (Szükség esetén kevés liszttel sűrítem vagy kevés tejjel hígítom.)

Elkészítése: a pulykamell-szeleteket először megmártom a lisztben majd a tésztában, és bő, forró olajban pirosra sütöm. Párolt vajas zöldborsó vagy rizibizi illik mellé, tartármártás kíséretében.

Ezek is érdekelhetnek

Friss