hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell aszalt szilvával

MME MME
3 4.6/5
120 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kissé besózzuk, és állni hagyjuk. Az aszalt szilvát egy kevés, fahéjjal fűszerezett langyos száraz vörösborban állni hagyjuk.
Elkészítés: Elkészítjük a tölteléket. A vajat kissé felolvasztjuk, és a reszelt sajttal habosra keverjük, majd beletesszük a tojássárgáját és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. ( A húst azért sózzuk csak kicsit, mert a töltelékben a sajt és a só is ad ízt!) Egy A/4-es papírlapnak megfelelő alufóliát kiterítünk, a kiklopfolt pulykamell szeleteket ráterítjük, megkenjük a sajtos töltelékkel, egyik végébe egy sor, borban áztatott szilvát rakunk, és feltekerjük, mint a rétest. 3-4 tekercs lesz belőle. A tekercseket tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten körülbelül másfél óráig sütjük. Amikor kész, a húst a fóliából kivesszük, és rápirítunk kicsit. Burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek