Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamell ananászos-datolyás rizzsel

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A pulykamellhez:
  • 1 kg HÚSMESTER pulykamellfile
  • 1 ek garam masala fűszerkeverék
  • LE GUSTO tengeri só es fekete bors (ízlés szerint)
  • CASTELLO olívaolaj (a sütéshez)
  • 2 ek GOURMET virágméz (mézválogatás)
  • 12,5 dkg GOURMET burgonyachips (thai curry izű)
  • A datolyás rizshez:
  • 20 dkg ALINO jázmin rizs
  • 5 db GOURMET Medjoul datolya
  • 1/4 db ananász
  • 1 csokor koriander

Elkészítés

  1. A pulykamellet a garam masala fűszerkeverékkel, illetve sóval és borssal fűszerezzük, majd egy forró serpenyőben, egy kevés olívaolajon minden oldalát kissé megpirítjuk, hogy egy kis kérget kapjon. Ezután a húst 120 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 45 percig sütjük.
  2. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, majd ha elkészült, belekeverjük a kimagozott, apróra vágott datolyát és a felkockázott ananászt, valamint a felaprított koriander felét.
  3. A pulykamell tetejét megkenjük mézzel, és megszórjuk a durvára tört chips-szel.
  4. A pulykamellet felszeleteljük és a tányérokra szedett rizzsel tálaljuk. Végül meghintjük a maradék korianderrel.

TONHALSTEAK FEKETE TÉSZTÁVAL >>> 

KARÁCSONYI SAJTTORTAKRÉM ŐSZIBARACKKAL >>> 

VÖRÖSKÁPOSZTA-LEVES >>> 

LAZACTARTÁR ROUILLE MÁRTÁSSAL>>> 

GOURMET ÜNNEP - KÜLÖNLEGES RECEPTEK KARÁCSONYRA - VÁLOGATÁS >>> 

Megjegyzés

A receptet köszönjük az Aldinak! /Promóció/ - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss