Elkészítés: A húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szárított kakukkfűvel, majd lisztbe forgatva, kevés olaj és olvasztott vaj keverékében mindkét oldalukat pirosra sütjük. A maradék zsiradékon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, rátesszük a megtisztított, alaposan lecsepegtetett gombát, és megpirítjuk. Felöntjük a kevés vízzel felhigított paradicsompürével és a borral, egy kicsit összeforraljuk és beletesszük a kisütött húsdarabokat. A mártásba beletesszük a reszelt citrom- és narancshéjat, aki édesebben szereti a paradicsomos ételeket, tegyen bele egy kevés cukrot. Körülbelül 45 percig pároljuk (nagyon lassú tűzön) amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a mártás nagyon besűrűsödne, egy kevés borral, vagy vízzel higíthatjuk. A végén keverjük bele a finomra vágott petrezselymet. Tálalhatjuk rizzsel vagy burgonyafánkkal, de egyszerű sós vízben főtt burgonyával is finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre