Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykamáj sörtésztában

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A májat alaposan megmossuk, a hártyákat eltávolítjuk, majd jól lecsepegtetjük (papírtörlővel kicsit leitathatjuk a vizet).

A tojások sárgáját összekeverjük a sörrel, ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy palacsintatésztánál kicsit sűrűbb legyen. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük.

Egy serpenyőbe olajat hevítünki a sütéshez.

A májat enyhén besózzuk, majd először lisztbe, majd a sűrű tésztába jól beleforgatjuk. Ezután óvatosan a forró olajba helyezzük, és közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Sütés után lecsepegtetjük, majd papírtörlőre szedjük.

Tálaláskor rizst, krumplit kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss