Elkészítés: Az egész májakat kettévágom, folyó vízben leöblítem, papírtörlővel szárazra törlöm. A hagymát megtisztítom, majd felkarikázom. Az almákat meghámozom, a magházat kiszúrom, majd 8 kör alakú szeletre vágom. A májakat lisztben megforgatom, és egy fakalapáccsal finoman kiklopfolom.
A vaj 1/3 részét egy teflonserpenyőben felforrósítom, az almakarikákat halványbarnára sütöm, majd a tűzről félrehúzva melegen tartom. Egy másik serpenyőben a hagymakarikákat is halványra pirítom egy kevés vajon, és tálalásig melegen tartom.
A maradék forró vajon a májszeleteket 3-4 perc alatt mindkét oldalukon készre sütöm. Vigyázzunk, ne égjen meg, mert keserű lesz!
A májat tálalás előtt sózom, borsozom, tányérokra helyezem, ráteszek 2-2 almakarikát és a hagymakarikákat. Meglocsolom egy kevés, a serpenyőben maradt forró, olvasztott vajjal, és burgonyapürével tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre