Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykakebab joghurtos padlizsánsalátával

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A kebabhoz:
  • 0,5 kg Gallicoop darált pulykahús
  • bors
  • 1 kk őrölt kömény
  • 1 kk őrölt koriander
  • 1 marék petrezselyem és menta
  • 6 db hurkapálcika
  • A joghurtos padlizsánsalátához:
  • 2 db padlizsán
  • 4 dl joghurt
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé
  • bors

Elkészítés

  1. A padlizsánokat feldaraboljuk, besózzuk, majd egy szűrőbe rakjuk őket, hogy a levüket kiereszthessék. A joghurtba belekeverjük az áttört fokhagymát, a citromlét és olívaolajat.
  2. A húst egy mély tálba tesszük, hozzáadunk 1 kiskanál sót, borsot, köménymagot és koriandert, zöldfűszereket, majd kézzel jól összedolgozzuk.
  3. A grillt felhevítjük, és a padlizsánokat, közepes lángon barnára és puhára sütjük. Amikor elkészültek, akkor egy mély tálba rakjuk őket, összeforgatjuk, majd ráöntjük a fokhagymás joghurtot. A hűtőbe rakjuk lehűlni.
  4. A húst kézzel közepes hengerré formázzuk, és a grillen minden oldalukat szép barnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss