Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykakebab joghurtos padlizsánsalátával

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A padlizsánokat feldaraboljuk, besózzuk, majd egy szűrőbe rakjuk őket, hogy a levüket kiereszthessék. A joghurtba belekeverjük az áttört fokhagymát, a citromlét és olívaolajat.
  2. A húst egy mély tálba tesszük, hozzáadunk 1 kiskanál sót, borsot, köménymagot és koriandert, zöldfűszereket, majd kézzel jól összedolgozzuk.
  3. A grillt felhevítjük, és a padlizsánokat, közepes lángon barnára és puhára sütjük. Amikor elkészültek, akkor egy mély tálba rakjuk őket, összeforgatjuk, majd ráöntjük a fokhagymás joghurtot. A hűtőbe rakjuk lehűlni.
  4. A húst kézzel közepes hengerré formázzuk, és a grillen minden oldalukat szép barnára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss