Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pulykajava gombás rákraguval töltve

MME MME
60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A pulykamellet a rostjaira merôlegesen 4 nagy, egyforma szeletre vágjuk, kiverjük, majd enyhén megsózva, borsozva félrerakjuk.

Az újhagymát és a gombát megtisztítjuk. Az elôbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. A rákot - ha konzerv - lecsöpögtetjük, ha fagyasztott, akkor szobahômérsékleten fölengedjük.

Egy serpenyôben 2 evôkanál olajat megforrósítunk (ha van kéznél, akkor ez inkább olíva legyen), majd a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A gombát rádobjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rákot, és 1-2 percig tovább pirítjuk. Kissé megsózzuk, borsozzuk, a fölaprított kaporral, a citromlével és a zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel fûszerezzük. Megvárjuk, amíg kihûl, majd a majonézzel ízesítjük.

A hússzeletek egyik oldalára halmozzuk a gombás rákot, majd a szeletek másik oldalát ráhajtjuk, hústûvel megtûzzük.

Amikor a grillrostély kellôen forró, és a faszén csak parázslik alatta, a töltött pulykaszeleteket rárakjuk, és a maradék olajjal kenegetve, óvatosan forgatva oldalanként kb. 4 percig sütjük.

Görög salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Szép nagy szelet tengeri halat vagy harcsát, afrikai harcsát is készíthetünk ugyanígy, de akkor azt egyszer használatos alumínium sütôtálkában tegyük a rostélyra, mert a puha halhús így biztosan nem esik szét.

Elkészítési idô: 1 óra
Egy adag (saláta nélkül): 330 kcal

Fotó: Univer - MME

Ezek is érdekelhetnek